Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Gemeente Groningen organiseert informatiebijeenkomst visie stadslogistiek 2025

Venstertijden Hive.Mobility - Promotie Noord

Een veilige, schone en aantrekkelijke binnenstad met genoeg ruimte voor iedereen. Dat is wat gemeente Groningen wil bereiken.

Maar het wordt drukker, voller en er rijdt steeds meer verkeer. Dat betekent dat de gemeente slim moeten omgaan met de ruimte die er is. Daarom neemt de gemeente maatregelen om de stadslogistiek efficiënter en met minder overlast te organiseren. Wil je meer hierover weten? Dan kun je je aanmelden voor een van de bijeenkomsten die de gemeente hiervoor organiseert.

Zero-emissie
Een schone binnenstad vraagt om schoon vracht- en bestelverkeer, zonder schadelijke uitstoot. Daarom stelt de gemeente in 2025 een ‘zero emissie zone’ (ZE-zone) in. Dat betekent: geen vrachtwagens, busjes of bestelauto’s meer op benzine of diesel maar aandrijving door bijvoorbeeld elektriciteit, waterstof óf spierkracht. Dit geldt onder andere voor de bevoorrading van winkels en horeca, afvalinzameling en voor bouw-, klus-, evenementenverkeer.

Venstertijden
Een andere maatregel richt zich op de venstertijden, die nu nog in delen van de binnenstad gelden. Vracht- en bestelverkeer mag hier alleen ‘s ochtends rijden. Buiten deze tijden is een ontheffing nodig. In andere straten in de binnenstad geldt deze beperking niet. Dat verandert in 2022. Vanaf dan gelden voor alle ondernemers in de binnenstad dezelfde regels voor laden en lossen. De venstertijden gaan gelden voor alle straten binnen de Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven (roze markering op de afbeelding)

Pilots & hubs
Naast deze maatregelen heeft de gemeente met ondernemers een aantal experimenten ontwikkeld. Zo lopen er proeven met ‘hubs’, waar verschillende vervoerders hun bestellingen bezorgen. Die worden daar gebundeld en op elektrische vrachtfietsen naar winkeliers en bewoners gebracht.

Meld je aan voor de bijeenkomst
Bovenstaande maatregelen hebben gevolgen voor ondernemers, bewoners en vervoerders in de binnenstad. Gemeente Groningen wil daarom graag informeren over de plannen en feedback ophalen. Heb je interesse? Meld je je dan aan voor een van de onderstaande informatiebijeenkomst:

Dinsdag 22 september 2020.
Inloop vanaf 19.30 uur. Start om 20:00 uur. Locatie: Rabo Studio in het Forum Groningen, Nieuwe Markt 1.

Belangrijk: In verband met de coronamaatregelen is aanmelden voor deze bijeenkomst verplicht. Stuur een mail naar stadslogistiek@groningen.nl met de datum van de bijeenkomst waarvoor je je aanmeldt, je naam, adres en telefoonnummer.

Bron: Hive.Mmobility – kijk voor meer informatie op hivemobility.nl

Venstertijden Hive.Mobility - Promotie Noord
De venstertijden gaan gelden voor alle straten binnen de Diepenring en bij winkelgebied De Westerhaven (roze markering op de afbeelding) – Foto: Hive.Mobility

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd