Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Fietsstimuleringsactie Ga toch fietsen! krijgt vervolg

Fietsstimuleringsactie Ga toch fietsen! krijgt vervolg - Promotie Noord

Ga toch fietsen! 2019 was een succes. Circa 300 autorijdende medewerkers van 20 bedrijven probeerden tussen juli en december twee weken een elektrische fiets uit voor woon-werkverkeer. Zij konden ervaren dat de e-bike een gezonder, duurzamer en prettiger alternatief voor de auto is, dan gedacht. Het doel is dat medewerkers voortaan vaker de auto laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Ga toch fietsen! krijgt een vervolg in 2020; eerst in Leeuwarden, later naar verwachting ook in Heerenveen, Drachten en Sneek. Werk Slim, Reis Slim (WSRS) streeft naar 1000 fietsende deelnemers. Deelnemende fietshandelaren in Leeuwarden/Fryslân stellen gratis e-bikes beschikbaar. De actie loopt van februari tot en met november.

Extra actie van Ga toch fietsen!
Ga toch fietsen! is een van de fiets-stimulerende acties waarbij WSRS en het bedrijfsleven met succes nauw samenwerken. Bedrijven die WSRS-partner zijn kunnen deelnemen aan de actie. Hun medewerkers melden zich vervolgens aan voor een e-bike probeerweek. Nieuw is de Bedrijfspool van Ga toch fietsen! Bedrijven kunnen een e-bike-probeerpool opzetten met eigen fietsen of met fietsen van de fietshandelaren.

Meer fietsen, minder auto’s op de weg
WSRS wil samen met de aangesloten bedrijven met slimme en duurzame mobiliteitsmaatregelen helpen de regio Leeuwarden/Fryslân en de bedrijven beter bereikbaar te maken en te houden op een duurzame wijze. Meer fietsers betekent vitale medewerkers, een positieve bijdrage aan duurzaam ondernemen, meer spitsmijdingen, minder parkeerproblemen, minder CO2-uitstoot en een gezonde, leefbare en bereikbare stad, regio en bedrijf. WSRS kan dit alleen realiseren door nauw samen te werken met bedrijven en organisaties.

Rijksopdracht
Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Fryslân en gemeente Leeuwarden werken onder de naam Werk Slim, Reis Slim samen aan de rijksopgave vanuit het klimaatakkoord. De doelstelling is dat er eind 2021 per dag tijdens de spitstijden 1000 auto’s minder op de weg rijden en de CO2-uitstoot met 20.000 ton is verminderd. Dat doet WSRS niet alleen door de fiets op nummer 1 te zetten, maar ook met de projecten Bedrijven gaan duurzaam, Smart Mobility, Fiets in de OV-keten en Duurzame stadsdistributie. Nieuwsgierig geworden naar WSRS en de stimuleringsacties om slim en groen onderweg te kunnen zijn? Neem een kijkje op www.werkslimreisslim.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd