Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’: dinsdagavond 8 februari

Webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’ - Promotie Noord

Op dinsdagavond 8 februari 2022 organiseert de Natuur en Milieufederatie Drenthe de webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’.

Een actueel onderwerp, want het bos en de mogelijkheden van hout staan volop in de belangstelling. Zo werkt de provincie Drenthe bijvoorbeeld aan een nieuwe provinciale Bomen- en Bossenstrategie.

Tijd om de mogelijkheden van houtbouw in Drenthe in kaart te brengen: is hout dé grondstof waarmee we in de toekomst onze ecologische voetafdruk fors omlaag kunnen brengen? Hoeveel hout is er eigenlijk beschikbaar, nu en in de toekomst? En welke rol kan Drenthe spelen in zo’n transitie?

Inschrijven voor de webinar op dinsdagavond 8 februari 2022 van 20:00 tot 21:30 uur kan hier.

Tijdens deze webinar gaat de NMF Drenthe met belangrijke spelers en inspirerende ervaringsdeskundigen in gesprek over de kansen van bouwen met hout, en wordt er tegelijk kritisch gekeken naar de grenzen die daarvoor gelden. Want ons bos is er natuurlijk niet alleen voor de productie van hout. Dat doen we met het volgende programma:

Programma

  • Inspirerende voorbeelden op het gebied van wonen en bouwen: Dijkstra Draisma, BORK, DAAD Architecten, Bouwbedrijf Broekman en Woonservice delen hun visie en Drentse ambitie.
  • De mogelijkheden en grenzen van het Drentse bos: Staatsbosbeheer vertelt over de mogelijkheden van houtproductie vanuit duurzaam bosbeheer.
  • Van slopen naar oogsten: NICE en Metabolic presenteren de hoeveelheid bouwhout dat de komende tien jaar winbaar is uit bestaande bouw.

Met deze bijdragen en de discussie die daaruit voortkomt, krijgen deelnemers een beeld van de kansen en mogelijkheden van houtbouw in de provincie Drenthe. De opbrengst van deze bijeenkomst dient als voeding voor de provinciale Bomen- en Bossenstrategie van de provincie Drenthe en als bouwsteen voor het Drents Perspectief van NMF Drenthe. Meer informatie over het Drents Perspectief is hier te lezen.

Jubileumbijeenkomst
Deze online bijeenkomst is onderdeel van het jubileumprogramma van NMF Drenthe. Bekijk het gehele jubileumprogramma hier.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd