Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Voorjaar 2021: 24 Tiny Houses in Westpark Groningen

Tiny Houses in Westpark Groningen - Promotie Noord

Gemeente verleent omgevingsvergunning 

Burgerinitiatief Lutje Westpark en een initiatiefvoorstel van Groen Links en Partij voor de Dieren in 2017 zorgen in het voorjaar van 2021  voor de komst van 24 Tiny Houses in Westpark.

De Tiny Houses zijn door de toekomstige bewoners zelf ontworpen. De vormgeving is vrij.

Eind dit jaar starten de bouwwerkzaamheden
De gemeente heeft vanaf het begin samengewerkt met Lutje Westpark. Dit burgerinitiatief stelt zich tot doel een duurzaam buurtje te maken met kleine huizen, met sociale samenhang, in een omgeving met rijke ecologie, low impact (lage CO2 voetafdruk) en low budget. Er is ook een gemeenschappelijk buurthuis gepland. De Tiny Houses staan tijdelijk in Westpark; dit jaar wordt een huurovereenkomst gesloten voor 10 jaar. De huisjes in Westpark zijn verplaatsbaar. De maximale inhoud en het maximale grondoppervlak is vastgesteld op 145 m3 en 50 m2.

 “Ik ben zeer content dat de Tiny Houses er komen,” zegt wethouder Roeland van der Schaaf. “Het is een mooie vorm voor mensen die anders willen wonen en een antwoord op een maatschappelijke vraag. En we doen ervaring op met deze manier van wonen en dat past bij een innoverende stad.”   

David van der Vliet, bestuursvoorzitter van Tiny Houses Westpark, beaamt dit: “Het was ook voor ons een totaal onbekend terrein. Het is mooi om te zien hoe we vanuit niets toch een heel concreet plan hebben gemaakt. Het is voor ons de ideale woonomgeving en ook het park maken we zo een stuk aantrekkelijker.”

Enthousiast
Ook de initiatiefnemers Martijn van der Glas (raadslid GroenLinks) en Wesley Pechler (raadslid Partij voorde Dieren) zijn enthousiast: “Dat een grote groep mensen invulling kan geven aan hun vorm van wonen, met een lage ecologische voetafdruk, daar worden we heel blij van.”

De toekomstige bewoners van de huisjes vormen een diverse groep: zowel leeftijd en achtergrond lopen uiteen. Zij bestaan uit twintigers tot zestigers die alleen wonen, samenwonen of een klein gezin vormen. De meeste bewoners gaan voor het eerst ‘tiny’ leven, enkelen hebben daar al meer ervaring mee.        

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd