Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Vlaggendag Leeuwarden hijst Global Goals-vlag

Promotie Noord

Op woensdag 25 september vraagt gemeente Leeuwarden samen met ruim 40 andere Nederlandse gemeenten aandacht voor duurzame ontwikkeling. Exact 4 jaar na het vaststellen van de 17 Global Goals for Sustainable Development doet de gemeente mee aan de VNG-Vlaggendag en geeft daarmee een duidelijk signaal dat het de VN-doelen hoog in het vaandel heeft staan.

Meedoen aan de Vlaggendag sluit goed aan bij Leeuwarder missie bij te dragen aan duurzame, betere wereld. Zo zijn de Global Goals de bouwstenen van het huidige collegeprogramma en heeft Leeuwarden zich de afgelopen jaren als onderdeel van het UN Global Compact Cities Program met name ingezet voor schoner water.

Lokale helden
Om invulling te geven aan de Vlaggendag wordt een evenement georganiseerd in de Fryslân-Campus van de RUG, gevestigd in De Beurs. Tijdens dit evenement houdt burgemeester Buma een toespraak en hijst hij ceremonieel de Global Goals-vlag. Daarnaast zet de burgemeester verschillende Leeuwarders in het zonnetje die belangrijk werk verrichten op het gebeid van duurzame ontwikkeling. Zij krijgen een speciale erkenning als ‘lokale held’. Het programma wordt verder aangevuld met een korte presentatie van een Global Goals-expert en een nazit waarbij de aanwezigen in gesprek kunnen gaan met de lokale helden. 

Programma:
10.00 Inloop
10.15 Toespraak burgemeester Buma
10.30 Presentatie Sepideh Yousefzadeh van de RUG
10.45 Erkenning lokale helden
11.15 Naar buiten voor hijsen Global Goals-vlag

Het gehele programma vindt plaats van 10.00 tot 12.30 en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Laat een bericht achter

1 gedachte over “Vlaggendag Leeuwarden hijst Global Goals-vlag”

 1. Beste meneer/mevrouw,
  Ik zou graag Stoereloer willen nomineren.
  Ze gebruiken in hun workshops recyclebare materialen en doen hele mooie leerzame workshops voor kinderen.
  Daarbij kopen ze hun materialen bij kringloopwinkeltje en goed doel Sta Op Voor Kinderen die ook net als Stoereloer in de oude ambachtsschool in de Florisversterstraat verblijft.

  Ze verdienen het!

  Hartelijke Groet,
  Gesina van der Pols

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd