Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

SC Stadskanaal ruimt met jeugdleden zwerfafval op

SC Stadskanaal ruimen zwerfafval op - Promotie Noord

Aftrap op zaterdag 16 januari met échte voetbal door wethouder Borgesius

Een veertigtal jeugdleden van SC Stadskanaal gaan op zaterdag 16 én zaterdag 23 januari van 09.00 – 12.00 uur zwerfafval opruimen.

Ze doen dit in de omgeving van hun sportvelden en bij het Pagedal. Wethouder Goedhart Borgesius doet om 9.00 uur de aftrap op het sportpark. Uiteraard met een échte voetbal. In plaats van een wedstrijd voetballen gaan de jeugdleden in kleine groepjes op pad om samen de zaterdag zinvol in te vullen. “Geweldig dat de jeugdleden van de voetbalclub op deze manier het teamgevoel vasthouden. Bovendien zorgen ze daarbij ook nog eens samen voor een schonere buurt”, aldus de wethouder.

Initiatief zwerfafvalactie
Het initiatief voor deze actie komt van Marloes Kemkers. Zij is een hardloopster en ergert zich aan de hoeveelheid zwerfafval die ze tijdens het hardlopen tegenkomt. Ze heeft contact gelegd met de SC Stadskanaal om deze actie ‘Stadskanaal schoon’ in samenwerking met de voetbalclub op te zetten. “De laatste maanden lijkt het aantal zwerfafval steeds erger te worden. Het kan zijn dat het sociale leven zich wat meer buiten afspeelt door corona. Blikjes, plastic flesjes, maar ook steeds meer mondkapjes zie ik liggen. Om hierover ook bij de jeugd bewustwording te creëren vind ik belangrijk.”

Zwerfafval actie
De gemeente stelt prikstokken, veiligheidshesjes, afvalzakken en speciale ringen voor afvalzakken beschikbaar. Ook zorgt de gemeente voor het ophalen van de volle afvalzakken. Als de jeugdleden van SC Stadskanaal tijdens de actie zwerfafval grootvuil aantreffen dan geven ze dit via een Fixi-melding door aan de gemeente. De gemeente wil samen met haar inwoners zorgen voor een schone en nette leefomgeving en ondersteunt deze actie daarom van harte.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd