Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Ruim 1 miljoen subsidie voor project om bewuster om te gaan met energie

Ruim 1 miljoen subsidie voor project om bewuster om te gaan met energie - Promotie Noord

Het Rijk heeft een subsidie van ruim 1 miljoen euro toegezegd aan de gemeenten Appingedam, Delfzijl, het Hogeland, Loppersum en Westerkwartier voor het uitvoeren van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE).

Deze regeling is bedoeld om particuliere woningeigenaren  te helpen bij het verduurzamen van hun woning. De uitwerking vindt plaats in gezamenlijkheid van de vijf gemeenten met het Energieloket Groningen.

Energiecoaches
In de dorpen en kernen worden diverse bijeenkomsten georganiseerd waarbij inwoners op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met alle mogelijkheden die voor handen zijn om hun energieverbruik te reduceren. Woningeigenaren in de vijf gemeenten kunnen straks gebruik maken van een energiecoach. De energiecoaches worden in de regio geworven en opgeleid. Ook wordt er nauw samengewerkt met de bestaande structuren voor het opleiden van coaches. De energiecoaches geven vervolgens op afspraak meer  adviezen over energiebesparende maatregelen. Hoe kan de energierekening naar beneden worden gebracht door minder stroom en gas te verbruiken? Met kleine maatregelen kan de woning meteen een stukje energiezuiniger worden gemaakt.

Verder aan de slag
Naast kleine bespaaractiviteiten, kan men ook ondersteuning krijgen bij het vinden van geschikte subsidies en/of leningen voor grotere ingrepen of het opstarten van een gezamenlijke inkoopactie met het dorp of de wijk. Er wordt nauw samengewerkt met lokale ondernemers.

Wethouder Hielke Westra; “Deze subsidie biedt inwoners met een hoge energierekening en een minder goed geïsoleerd huis de mogelijkheid om met behulp van onafhankelijke deskundigheid snel de eerste stappen te maken in het besparen op het energieverbruik en daarmee een minder hoge energierekening”.

Met de beschikbare contacten en netwerken van de gemeenten en de kennis en middelen van het Energieloket Groningen, de lokale energie coöperaties en de Groninger Energie Koepel (GrEK) wordt in dit project collectief samengewerkt. De lokale energie coöperaties spelen een belangrijke rol, zij zorgen voor de binding in de regio.

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht bij Energieloket Groningen via www.energieloket-groningen.nl/

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd