Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Provincie ondersteunt duurzame investering van kunststofbedrijf Marlan

Provincie ondersteunt duurzame investering van kunststofbedrijf Marlan Promotie Noord

Marlan uit Leek investeert in een nieuwe spuitgietmachine voor de productie van hun duurzame kunststof ‘solid surface’. Het bedrijf maakt van deze hygiënische, vochtbestendige kunststof onder andere keukenbladen, wastafels en baden. Met de nieuwe spuitgietmachine verloopt de productie 60 procent sneller en blijft er 95 procent minder afval over. Door de omzetgroei zal het aantal banen bij Marlan naar verwachting stijgen van 12 naar 16. De provincie Groningen ondersteunt deze investering met een subsidie van 50.000 euro vanuit het programma Groningen@Work.

Gedeputeerde Tjeerd van Dekken: “We willen de economie en werkgelegenheid stimuleren door innovatie en duurzame ontwikkeling. Het project van Marlan is hier een mooi voorbeeld van.” 

“Met deze nieuwe machine kunnen we zowel massaproductie als maatwerk leveren. Nieuwe markten liggen voor ons open. Om onze voorsprong te behouden, moeten we blijven groeien en innoveren. Dat redden we niet met onze huidige gietmachine. Met de nieuwe machine kunnen we kunststof bijvoorbeeld veel makkelijker recyclen. Dat bespaart grondstoffen”, aldus Marlan-directeur Rik Heerema.

Innovatief en Duurzaam MKB
De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd