Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Provincie ondersteunt mkb bij aanschaf duurzame en innovatieve machines

Subsidies - Groen en Duurzaam - MVO Noord - Promotie Noord

De provincie Groningen ondersteunt twee bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf (mkb) bij de aanschaf van een duurzame en innovatieve machine. Door de investering kunnen constructiebedrijf Hovécon (Delfzijl) en drukkerij Simian (Westerbroek) in de toekomst veel efficiënter werken en komen er vier arbeidsplaatsen bij. We geven in totaal bijna een ton subsidie.

Constructiebedrijf Hovécon (Delfzijl)
Hovécon BV (voorheen Bakker Constructiebedrijf) is sinds 1984 gevestigd in Delfzijl en gespecialiseerd in constructie, apparatenbouw en technische dienstverlening. Het bedrijf gaat investeren in een nieuwe, volledig elektrisch aangedreven zet/kantbank. De machine is geschikt voor het zware segment (300 ton) en heeft een til- en kantelhulp om de medewerkers te ontlasten. De machine heeft een tot 30% snellere werking, verbruikt 50% minder energie en levert aanzienlijk minder afval. De machine is uniek voor de provincie Groningen. Directeur/eigenaar Homme van der Veen is enthousiast over de nieuwe aanwinst: “Voor klanten met specifieke wensen kunnen we nu meer gespecialiseerde constructies, apparaten en machine-onderdelen maken en bewerken. Hierdoor hoeven we minder werk uit te besteden en zijn we minder afhankelijk van toeleveranciers.” De investering levert twee nieuwe arbeidsplaatsen op. De provincie verleent een subsidie van € 50.000.

Drukkerij Simian (Westerbroek)
Het jonge bedrijf Simian (opgericht in 2008) is een snel groeiende drukkerij in Westerbroek. Met drie drukwerksites bedient Simian 400.000 bedrijven en organisaties in Nederland en België. Simian gaat investeren in een nieuwe labelprinter, die veel minder papier verbruikt in vergelijking met een reguliere labelprinter. Met deze investering haalt de drukkerij werk, dat nu nog uitbesteed wordt buiten de provincie, naar Groningen toe. Naar verwachting komen er twee arbeidsplaatsen bij. De provincie verleent een subsidie van € 43.738. Eigenaar Wouter Haan: “Met deze subsidie kunnen we de eigen productie van labels goed oppakken, met professionele machines. Dat is niet alleen fijn voor ons, maar zeker goed voor het milieu en uiteindelijk ook voor de klant.”

Groen en innovatief
Gedeputeerde Patrick Brouns: “De provincie Groningen ondersteunt graag dit soort groene en innovatieve plannen van het mkb.
Met de investeringen kunnen beide bedrijven meer werk aan en komen er meer banen bij. Bovendien wordt hun bedrijfsvoering duurzamer.”

Innovatief en Duurzaam MKB
Beide subsidies komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en
werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

https://www.provinciegroningen.nl/

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd