Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Opschonen terrein steenfabriek Rusthoven in Wirdum

Start opschonen terrein Rusthoven in Wirdum - Promotie Noord

Deze week start Het Groninger Landschap met het opschonen van het terrein van steenfabriek Rusthoven in Wirdum.

Planten en bomen worden gesnoeid om zo een goede inschatting te kunnen maken van de kosten van de geplande saneringswerkzaamheden. Het opschonen van het terrein wordt gedaan met begeleiding van ecologisch adviesbureau Ecosensys om eventueel aanwezige broedvogels niet te verstoren. Een groot aantal bosschages en bomen blijft gehandhaafd voor de aanwezige vleermuizen in het gebied.

Het Groninger Landschap is in 2019 eigenaar geworden van steenfabriek Rusthoven en heeft een ontwikkelingsplan voor het terrein en de fabriek gemaakt. Rusthoven is de enige nog overgebleven steenfabriek met ringoven in de provincie Groningen.

Samen met de nabijgelegen borg Rusthoven en landgoed Ekenstein vormt de steenfabriek een prachtig stukje cultuurhistorisch erfgoed in Groningen. Het Groninger Landschap wil dit graag voor de toekomst bewaren en heeft dankzij een particuliere gift de steenfabriek kunnen aankopen. Het plan bestaat, naast een grondige sanering en opruiming van het terrein, uit het conserveren van de ringoven, het beschermen van de aanwezige vleermuizen en het op een verantwoorde manier openstellen van het terrein.

Het Groninger Landschap beschermt natuur, landschap en erfgoed in Groningen door aankoop en beheer van natuurgebieden en cultuurhistorisch erfgoed. Bezoek ook de website: groningerlandschap.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd