Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Opening herinrichting veld met Tiny Forest bij VSO Talryk Drachten

Foto Harry Blokzijl_- Tiny Forest - Promotie Noord

Het vernieuwde veld naast VSO Talryk is afgelopen maandag feestelijk geopend door wethouder Maria le Roy.

Zij plantte samen met de directeur en leerlingen van VSO Talryk de eerste perenbomen om de opening te vieren. Daarna plantten ook Maatschappelijke Onderneming Smallingerland (MOS), de wijkraad, de buurtbewoners en andere leerlingen van de VSO een perenboom.

Wethouder Maria le Roy noemt het een mooi initiatief: “Het is mooi om te zien hoe de verbinding en de betrokkenheid van de buurt, de wijk en de school hierin samenkomen. De gezamenlijke inzet heeft geleid tot een prachtige nieuwe inrichting”.

Nieuwe ontmoetingsplek
De herinrichting van het veld bij de Harddraversdijk kwam tot stand door een initiatief van MOS. Samen met buurtbewoners, de wijkraad, de werkgroep en VSO Talryk is een nieuwe ontmoetingsplek ontstaan. Naast een Tiny Forest is er ook een speelveld voor kinderen met natuurlijke speelelementen, een honden uitrenveld en een bloemenveld. VSO Talryk vindt het maatschappelijk belangrijk om bij te dragen aan de buurt. Daarom leverden zij een financiële bijdrage en dragen ze bij in beheer en onderhoud. Dit doen ze samen met de buurtbewoners en de gemeente. Verder is de herinrichting mogelijk gemaakt door het Iepen Mienskipsfûns Fryslân en gemeente Smallingerland.

Tiny Forest
Het Tiny Forest is onderdeel van de herinrichting van het veld. Het afgelopen jaar zijn er al twee andere minibossen geplant in Smallingerland. Bij de basisscholen in de Wijk de Folgeren en bij basisschool De Plotter aan de Dollard in Drachten. IVN Natuureducatie verzorgt op alle basisschoen natuurlessen. Een Tiny Forest stimuleert de biodiversiteit en heeft een positief effect op de gezondheid. Ook vergroot het de waterbergings-capaciteit, verbetert het de luchtkwaliteit, en gaat hittestress tegen.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd