Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Omgaan met krapte op het Friese energienet

Foto: Circulair Friesland / IMAZZO

Het energienet raakt vol. Sommige ondernemers kunnen daardoor geen zonnepanelen aansluiten of hun bedrijf niet uitbreiden.

Hoe is de situatie over een aantal jaar? Wordt het probleem erger of zijn er al oplossingen? Kortom: wat betekent dit – nu en in de toekomst – voor de energietransitie in Fryslân?

Deze vragen staan centraal tijdens het (online) Circulair Café en de nieuwjaarsborrel op donderdag 21 januari, georganiseerd door Circulair Friesland en de Freonen fan Fossylfrij Fryslân.

(Digitaal) tafel gesprek
Tijdens het Café gaan Auke Hoekstra (onderzoeker bij de Technische Universiteit Eindhoven), Oeds Kuipers (relatiemanager bij netbeheerder) Liander en Jan Zuidema (Ekwadraat, projectleider van het systeemintegratieproject op Energiecampus in Leeuwarden) – deels digitaal, deels live op locatie – met elkaar in gesprek over de uitdagingen van en oplossingen voor krapte op het (Friese) energienet.

Bekendmaking nieuwe directeur Circulair Friesland
Ook Bouwe de Boer (Freonen) zit als sidekick aan tafel. John Vernooij (Omrin, Circulair Friesland) schuift aan om de nieuwe directeur van Circulair Friesland bekend te maken. Moderator Frans Debets leidt de middag in goede banen en zorgt voor een levendige discussie.

Belangstellenden kunnen digitaal aanschuiven via een livestream. Via de chat kunnen zij zelf rechtstreeks deelnemen en direct vragen stellen. 

Pitches
Zoals altijd wordt het programma aangevuld met een aantal pitches. Deze keer zijn dat Pottle (wil de verpakkingsindustrie transformeren door afval om te zetten in waarde), Sterke Yerke, vraagt voor de plastic soep door bouw Sterke Yerke IV), Top Dutch, over de reis naar Australië met een zonne-auto door studenten uit de regio) en Heleentje Swart (Circulair Friesland, SPARK the Movement) over de Week van de Circulaire Economie 2021.

Praktische info
Het Circulair Café vindt plaats op donderdag 21 januari en duurt van 15.30 tot 17.30 uur. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden om de dag voorafgaand aan het event de link naar de livestream te ontvangen.

Foto: Circulair Friesland / IMAZZO

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd