Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Nominaties Global Goals Held gestart! Wie nomineer jij?

Promotie Noord

Vrijdag 25 september 2020 tijdens de Global Goals Vlaggendag, zet Leeuwarden voor de tweede keer Global Goals-helden in het zonnetje.

Op deze dag vraagt de gemeente extra aandacht voor de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, de zogenoemde ‘Global Goals’.  Deze doelen vormen een wereldwijde agenda voor een eerlijkere, duurzamere en betere wereld in 2030.

Leeuwarden heeft de Global Goals hoog in het vaandel staan en levert hier een actieve bijdrage aan. Dat doet zij samen met inwoners, bedrijven en organisaties in Leeuwarden. Net als vorig jaar worden op de Global Goals Vlaggendag de ‘Global Goals-helden’ benoemd. Dit zijn de mensen, initiatieven of organisaties die dagelijks, belangeloos, de wereld duurzamer maken en het bereiken van de Global Goals dichterbij brengen.

Global Goals-helden nomineren
Gemeente Leeuwarden wil deze helden graag samen met de inwoners selecteren en roept daarom op duurzame initiatieven, organisaties en personen te nomineren als ‘Global Goals-held’ van 2020. Dit kan iedereen zijn die zich inzet voor de Global Goals.Tot maandag 6 juli bestaat de mogelijkheid om iemand hiervoor te nomineren. Dit kan op https://www.leeuwarden.nl/nl/globalgoals.

Global Goals
In 2015 heeft de Verenigde Naties 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld: geen armoede, geen honger, goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, schoon water en sanitair, duurzame energie, eerlijk werk en economische groei, hoogwaardige industrie, innovatie en infrastructuur, ongelijkheid, duurzame steden en gemeenschappen, verantwoorde consumptie, klimaatactie, leven in water, leven op het land, vrede, veiligheid en sterke publieke diensten en sterke partnerschappen. Leeuwarden is sinds 2019 een Global Goals gemeente.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd