Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Nieuwolda en Wagenborgen doen mee aan landelijke proeftuin aardgasvrije wijken

Nieuwolda en Wagenborgen aardgasvrije wijken - Promotie Noord

Subsidie en duurzaamheidslening voor inwoners van Nieuwolda en Wagenborgen.

Onder de naam Nieuwborgen.net gaan de inwoners uit Nieuwolda en Wagenborgen aan de slag met het besparen van gas.

In 2022 kunnen inwoners die dat willen ook overstappen op lokaal geproduceerd groen gas. Om te kunnen investeren in een energiezuinige woning, is er een subsidieregeling in het leven geroepen en wordt de bestaande duurzaamheidslening aangevuld.

Subsidie voor energiebesparende maatregelen
De inwoners uit Nieuwolda (gemeente Oldambt) en Wagenborgen (gemeente Eemsdelta) krijgen vanaf maandag 25 januari een flinke bijdrage voor het besparen van gas. Deze bijdrage kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het isoleren van verwarmingsbuizen of het afstellen van de cv-installatie. Ook kunnen huiseigenaren advies inwinnen over grotere energiebesparende maatregelen. De bewoners uit beide dorpen krijgen de informatie over de gasbesparende maatregelen binnenkort thuisgestuurd.

Duurzaamheidslening
Ook wordt de duurzaamheidslening van de gemeente Oldambt, speciaal voor inwoners van het dorp Nieuwolda, tijdelijk aangevuld met 50.000 euro. Met deze duurzaamheidslening kunnen inwoners met onvoldoende eigen geld toch investeren in een energiezuinige woning. Voor de inwoners van Wagenborgen geldt dat de gemeentelijke duurzaamheidslening nog voldoende is gevuld. De aanvulling op de duurzaamheidslening in Oldambt geldt voor een half jaar. Naar verwachting gaat de rijksoverheid met ingang van juli 2021 vergelijkbare leningen aanbieden.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd