Nieuwe regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2021 van start

Innovatief en Duurzaam MKB Groningen - Promotie Noord

De provincie lanceert een nieuwe subsidieregeling voor Groninger midden- en kleinbedrijven (mkb) die aan de slag willen met vernieuwende en duurzame projecten.

Het gaat om de regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2021 en is een opvolger van het eerdere programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen, dat sinds 2013 bestaat en zeer succesvol was. Voor het nieuwe programma is 1 miljoen euro beschikbaar uit het Coronafonds. 

Innovatie en duurzaamheid
Het programma richt zich op alle Groningse mkb’ers, met uitzondering van de visserij en landbouw. Ondernemers die investeren in de verduurzaming en innovatie van hun product of, productieproces kunnen een beroep doen op deze subsidie. Naar verwachting kunnen met deze regeling 25 bedrijven geholpen worden. Dit levert naar verwachting ongeveer 75 nieuwe banen op.

Corona
Gedeputeerde IJzebrand Rijzebol vindt het belangrijk dat de provincie in coronatijd investeert in innovatie bij bedrijven. “We zien dat corona grote invloed heeft op de Groningse economie. Daarom willen we samen met het bedrijfsleven werken aan een toekomstbestendige economie. Belangrijke thema’s daarbij zijn: vernieuwing, duurzame ontwikkeling, vergroening en werkgelegenheid.”

www.provinciegroningen.nl/subsidies/werken-en-ondernemen/innovatief-en-duurzaam-mkb/ voor meer informatie.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd