Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Kandidaten Sociale Groningse Ondernemers Challenge bekend

Promotie Noord

Feestelijke felicitatie door de gemeente Groningen

Een feestelijke dag voor de kandidaten die doorgaan binnen de Sociale Groningse Ondernemers Challenge (SGOC) richting de finale in november. De kandidaten zijn verrast met een slagroomtaart en in sommige gevallen  met een persoonlijk bezoek van wethouder Carine Bloemhoff of projectleider Harm Brouwer van de gemeente Groningen.

Wethouder Carine Bloemhoff is onder de indruk van de plannen die zijn ingediend.
‘Ik zou het liefst alle kandidaten persoonlijk ontmoeten en feliciteren maar helaas kan dat door de corona-maatregelen niet door gaan. Daarom is besloten een paar kandidaten te bezoeken met inachtneming van anderhalve meter afstand.’

38 projectplannen
Dit jaar schreven 85 ondernemers zich in met een eerste idee. Door het leveren van maatwerk en een persoonlijke benadering kregen de ondernemers ondersteuning om hun idee uit te werken tot een definitief projectplan met begroting. 38 ondernemers slaagden er in om tot zo’n projectplan te komen en deze te laten beoordelen. Van de 38 projectplannen ontvangen maar liefst 20 plannen 50% financiering van hun projectbegroting met daarbij behorende begeleiding en workshops.

De Matsie een loopfiets gemaakt van een oude rollator
Mats Boswijk ontving vanmorgen de slagroomtaart uit handen van wethouder Werk en Participatie Carine Bloemhoff. ‘De Matsie is een geweldig sociaal en duurzaam initiatief wat wij graag als gemeente ondersteunen’ onderstreept Carine Bloemhoff. De Matsie is een loopfiets gemaakt van een oude rollator. Van 1 rollator worden twee loopfietsjes gemaakt. Van deze twee fietsjes gaat er één naar de klant, en één wordt gedoneerd aan een kind of instelling die niet de middelen heeft om zelf een loopfiets te kopen. Denk hierbij aan arme gezinnen, instellingen die gezinnen ondersteunen of organisaties die hulpmiddelen naar achterstandsgebieden in de wereld brengen. Wethouder Bloemhoff geeft aan: ‘Initiatieven als deze zorgen dat onze gemeente nog mooier en leefbaarder wordt. Ik vind het fijn dat zoveel bedrijven zich daar voor inzetten’.

Een app voor mensen die de taal van de wereld niet meer spreken
Een ander mooi voorbeeld is het initiatief van Willemien Ebels. Zij heeft een idee ontwikkeld om een app te maken die ingezet kan worden wanneer mensen door een beperking, zoals dementie of autisme, de taal van de wereld niet meer spreken. Zij werd vanmorgen ook verrast met een persoonlijk bezoek door projectleider Harm Brouwer.  ‘Ik ben erg trots op de mooie initiatieven die zijn ingediend geeft Harm Brouwer aan. Met deze app kunnen we de leefomgeving van mensen die complex communiceren makkelijker kunnen maken.’  

Finale in november 2020
De kandidaten die door gaan worden tot de finale in november 2020 ondersteund met een financiële bijdrage, met kennissessies over o.a. bedrijfsmodellen en marketing en kunnen gebruik maken van een ondernemerscoach. In november worden de kandidaten in de finale nog eens uitgedaagd om hun plan te presenteren en maken zij nogmaals kans op stimuleringsprijzen. Het uiteindelijke doel is om het idee om te zetten naar een ondernemend initiatief die zonder financiële hulp zelfstandig verder kan.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd