Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Halve ton subsidie voor innovatieve machine Glas Ockels

Halve ton subsidie voor innovatieve machine Glas Ockels - Promotie Noord

Glasbedrijf Glas Ockels in Stadskanaal krijgt € 50.000 subsidie van de provincie voor een nieuwe machine, die het productieproces van dubbel glas helpt te verbeteren en verduurzamen. De investering in deze innovatieve machine levert het bedrijf meer omzet op en zorgt naar verwachting voor twee extra banen.

Glas Ockels bestaat al meer dan honderd jaar en heeft op dit moment 26 medewerkers in dienst. Bij de productie van dubbel glas wordt tegenwoordig gebruik gemaakt van zogenaamde afstandhouders. Deze profielen zijn meestal van aluminium, maar worden tegenwoordig ook van kunststof gemaakt. “Het grote voordeel hiervan is dat de isolatiewaarde van een isolatieruit naar een nieuw, hoger niveau wordt getild”, aldus Derk Mulder, directeur van Glas Ockels.

Energiebesparend en efficiënt
Met de nieuwe machine kan het bedrijf de kunststof profielen beter bewerken: in plaats van met de hand zagen, worden ze straks automatisch gebogen. Daardoor is er vrijwel geen zaagverlies meer, kost het productieproces minder tijd en wordt er energie bespaard. Volgens Glas Ockels gaat ook gaat de kwaliteit van het eindproduct aanzienlijk omhoog.

“Een prachtig voorbeeld van een investering die bijdraagt aan een vernieuwend midden- en kleinbedrijf, met ook nog eens een positief effect op de werkgelegenheid”, aldus gedeputeerde Tjeerd van Dekken.

Over Groningen@Work
De subsidiebijdrage komt uit het budget Innovatief en Duurzaam MKB-3, onderdeel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers aan deel kunnen nemen of een beroep op kunnen doen.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd