Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Grondruil maakt bouw sporthal Emmer-Compascuum mogelijk

Promotie Noord

Bouw sporthal Emmer-Compascuum stap dichterbij

Met de eigenaar van het laatste perceel van 3 aaneensluitende stukken grond aan Hoofdkanaal WZ is een grondruil overeengekomen. Hiermee beheert de gemeente een groot stuk grond, bestaande uit 3 percelen, waarop onder andere een nieuwe sporthal wordt gebouwd. Gemeente Emmen ruilt de grond in Emmer Compascuum tegen een stuk grond in de wijk Emmerhout.

Wethouder René van der Weide: “Een nieuwe inrichting van dit gebied dat al enige tijd braak ligt, is een wens van het dorp. Bovendien geeft de bouw van woningen/winkels aan de zijde van het kanaal een stevige kwaliteitsimpuls. Deze grondruil is een win-winsituatie voor alle partijen.” Op de locatie in Emmerhout worden energieneutrale woningen gebouwd, die bijdragen aan de doelstelling van de wijk Emmerhout om in 2027 energieneutraal te zijn.In juni 2016 nam de gemeenteraad een motie aan om een nieuwe sporthal te bouwen in Emmer-Compascuum ter vervanging van sporthal De Klabbe. In februari 2018 zijn drie naast elkaar gelegen percelen aan Hoofdkanaal WZ aangewezen als nieuwe locatie, plaatselijk bekend als terrein ‘Abeln’. Twee van de drie percelen waren in bezit van de gemeente.De gemeente is na de ruil eigenaar van alle benodigde percelen in Emmer-Compascuum en kan de volgende fase in met de bouw van de nieuwe sporthal en omgeving.

Samen aan de slag
“Nu kunnen we samen met de inwoners van Emmer-Compascuum aan de slag gaan en zijn we dichterbij een nieuwe invulling voor dit gebied”, aldus wethouder Van der Weide.

De sporthal maakt deel uit van een nog in te richten gebied. Na het tekenen van de overeenkomst wordt het traject voor de inrichting van dit gebied gestart. Naast de sporthal ziet de gemeente goede kansen om op het resterende deel van het perceel woningen en (eventueel) andere centrumfuncties (bijvoorbeeld winkels) te realiseren. Naar verwachting is de bouwer van beide ontwikkelingen (sporthal en resterende deel van het perceel) in september bekend. Het streven is om voor september 2020 te starten met de bouw van o.a. de sporthal. Die zou dan medio 2022 klaar moeten zijn voor gebruik.

Binnenkort kunnen inwoners van Emmer-Compascuum verder meedenken over de invulling van het gebied. Door het coronavirus gaat dat niet met een fysieke bijeenkomst, maar op andere manieren. Hoe dat gaat, wordt later bekend.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd