Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Gratis advies door energiecoaches in gemeente Emmen

Gemeente Emmen Energie Coaches - Promotie Noord

Gemeente Emmen en Drenthe College hebben vrijwilligers opgeleid tot energiecoaches.

De coach geeft inwoners van Emmen meer inzicht en handige tips om hun energierekening naar beneden te krijgen. Wethouder René van der Weide overhandigde 15 september de certificaten. Vanaf nu kunnen inwoners zich aanmelden voor gratis energieadvies.

Wethouder René van der Weide: “Met de energiecoaches helpen we onze inwoners nog beter energie te besparen of duurzame energie op te wekken. Dit zijn mensen die zelf ook deze stappen hebben gezet en dus gewoon heel goed weten wat iemand kan helpen. Een paar goede tips kunnen al behoorlijk schelen in de portemonnee!”

Coach boeken
Via de website www.emmengeeftenergie.nl kunnen huurders en woningeigenaren een energiecoach boeken. Dit kan thuis of via videobellen.

Ook coach worden?
Woensdag 23 september 2020 is een introductie gepland voor nieuwe coaches. In oktober start Drenthe College een nieuwe training voor energiecoach. Er is in eerste instantie ruimte voor 10 cursisten. In vijf dagdelen leren de cursisten om zelf huisbezoeken af te leggen en inwoners te helpen. Na afloop blijven de coaches verbonden aan Drenthe College. Huisbezoeken worden van hieruit gecoördineerd en het benodigde materiaal wordt beschikbaar gesteld. Aanmelden voor de training kan via de website www.emmengeeftenergie.nl.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd