Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Drentse woningeigenaren ontvangen waardebon voor energiebesparende producten

Provincie-brede campagne van start - Promotie Noord

Provincie-brede campagne van start: Drentse woningeigenaren ontvangen €50 waardebon voor energiebesparende producten

Gratis je woning (een stapje) verduurzamen en je energierekening verlagen? Dat kan vanaf nu! Er valt namelijk bij alle Drentse woningeigenaren tussen nu en 12 september een bijzondere brief op de mat – als eerste onderdeel van een Drenthe-brede campagne gericht op energiebesparing. De brief bevat een waardebon van €50, bedoeld voor energiebesparende producten. Hiermee kunnen zo’n 18.000 Drentenaren een eerste stap zetten naar energiebesparing. 

Hoe werkt de waardebon?
Woningeigenaren kunnen zelf kiezen welke besparingsproducten ze willen kopen om aan te brengen in huis, zoals ledlampen, tochtstrips, radiatorfolie en isolatiemateriaal voor vloeren en daken. De producten kunnen (online) worden aangeschaft bij diverse bouwmarkten. Daarna kan tot €50 worden teruggevraagd met de unieke persoonlijke code uit de brief (en de aankoopbon). Er is in totaal €900.000 beschikbaar, dus voor de waardebonnen geldt “op=op”. Precieze instructies, producten en voorwaarden staan op de website: www.haaldewarmteinhuis.nl.

Campagne voor kleine energiebesparende maatregelen
Haal de warmte in huis is een campagne in Drenthe ter uitvoering van de Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Met de RRE zetten gemeenten verschillende producten en acties op om woningeigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. In Drenthe werken de 12 Drentse gemeenten samen aan de RRE en zorgt het Drents Energieloket voor de uitvoering. De campagne is gestart op 1 september en loopt tot en met maart 2021. 

Dichterbij een duurzaam Drenthe 
“Met de RRE-campagne ligt de focus vanuit het Drents Energieloket op het stimuleren en vergemakkelijken van het verduurzamen van de Drentse huizen,” vertelt Erjen Derks, wethouder gemeente Midden-Drenthe en voorzitter van het Drents Energieloket. “De komende periode worden veel projecten gestart, zoals het verstrekken van de waardebon, het voordelig laten optimaliseren van de CV-ketel, collectieve inkoopacties door gemeenten en de Warmtetour, waarbij het Drents Energieloket in de wijken langs komt voor onafhankelijk energieadvies. Zo kunnen inwoners besparen op hun energierekening en komt een duurzaam Drenthe dichterbij.”

Kijk voor meer informatie over de campagne op haaldewarmteinhuis.nl

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd