Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Drenthe loopt warm voor natuurlijk tuinieren

Promotie Noord

Van 8 t/m 17 mei vond de 10-daagse onkruidchallenge plaats. Via de Facebookpagina Onze Drentsche Aa gaf onkruidcoach Cindy de Jonge elke dag een tip voor tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen.

De tips in de vorm van korte filmpjes bereikten ruim 111.000 mensen. Ook vond er een digitaal tuinspreekuur plaats en deelden tuinierders hun beste groene tuintip in ruil voor een vlinderstruik. Uit het grote bereik en de vele enthousiaste reacties is op te maken dat natuurlijk tuinieren leeft in Drenthe.

Waarom tuinieren zonder bestrijdingsmiddelen
Elke dag wordt het water uit de Drentsche Aa door meer dan 200.000 mensen in de stad Groningen gedronken. Hoewel drinkwaterbedrijven de technische middelen in huis hebben om water te zuiveren tot veilig en schoon drinkwater, is ook een schone bron van groot belang. Immers: wat niet in het water terecht komt, hoeft er ook niet uitgehaald te worden. En hoe ingewikkelder en tijdrovender het zuiveringsproces is, des te hoger zijn de productiekosten en uiteindelijk de prijs van kraanwater.

Het stedelijk gebied dat afwatert op de Drentsche Aa blijkt een bron van vervuiling. Landbouwers zoeken naar oplossingen om zoveel mogelijk afspoeling van chemische middelen te voorkomen. Voor professionele groenbeheerders is het gebruik van chemische middelen verboden. Bij particulier gebruik zijn bestrijdingsmiddelen nog wel toegestaan.

De 10-daagse onkruidchallenge gemist?
Alle tips kun je terugkijken op onzedrentscheaa.nl/drentsche-aa-in-beeld/. Of volg de Facebookpagina  www.facebook.com/onzedrentscheaa/ en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en tips over het natuurlijk tuinieren en het behoud van een schone Drentsche Aa.

Samenwerking
De 10-daagse onkruidchallenge is onderdeel van de campagne Chemievrij maakt je blij van het Uitvoeringsprogramma Oppervlaktewaterwinning Drentsche Aa (UPDA). In deze campagne werken provincie Drenthe, waterschap Hunze en Aa’s, de drinkwaterbedrijven en de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd