Cursus Politiek Actief voor inwoners van gemeente Assen

Cursus Politiek Actief en persbericht Promotie Noord

Op 11 november 2019 start de cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeente Assen. De cursus Politiek Actief, die is opgezet in samenwerking met de gemeenten Noordenveld en Tynaarlo, is bedoeld voor iedereen die erover denkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis en opgeven kan via de griffie van de gemeenteraad Assen.

Lokale Politiek Assen
Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Tot slot zijn de deelnemers aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad.

Praktische informatie
De drie cursusavonden vinden plaats op maandag 11 november, maandag 18 november en maandag 25 november van 19 tot uiterlijk 22 uur. Op donderdag 19 december vindt de uitreiking van de certificaten plaats en wonen de cursisten de raadsvergadering bij. Alle bijeenkomsten vinden plaats op het stadhuis van Assen (Noordersingel 33).

Aanmelden
Aan de cursus kunnen maximaal 25 personen deelnemen, toelating vindt plaats op volgorde van aanmelden. Deelname is gratis, maar vraagt wel inzet van de deelnemers. Wij vragen u daarom om kort aan te geven waarom u deze cursus wilt volgen.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 31 oktober 2019 aanmelden bij griffier@assen.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en telefoonnummer. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met de griffie op telefoonnummer 06 – 55 21 59 23.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd