Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Campagne voor energiebesparing Drentse gemeenten goed van start

Drents Energieloket wethouder Gerrie Hempen gemeente De Wolden - Promotie Noord

De meeste huiseigenaren in Drenthe hebben inmiddels de waardebon van €50 ontvangen voor het nemen van kleine energiebesparende maatregelen.

In de 12 Drentse gemeenten zijn veel inwoners al aan de slag gegaan: er zijn al meer dan 2300 bonnen verzilverd. Inwoners van gemeente Aa en Hunze zijn het meest actief met het verzilveren van hun bonnen.

Wethouders bezoeken duurzame Drenten
Op 1 september ging de campagne officieel van start in Drenthe. In veel gemeenten bezochten wethouders duurzame inwoners – en legden dit vast op film. Zo ontmoette wethouder Henk Doeven in de gemeente Westerveld één van de energiecoaches die bij mensen thuis advies geven over energiebesparing en verduurzaming. Wethouder Oetra Gopal bezocht Piet en Ageda Venema, inwoners van de gemeente Tynaarlo en bezig met het verbouwen en verduurzamen van hun huis. Piet Venema tipt: “Je hoeft niet altijd grote dingen te doen om een bijdrage te leveren. Wij zijn ook begonnen met kleine stappen.” Wethouder Gerrie Hempen van gemeente de Wolden ging thuis aan de slag, met het plaatsen van standby-killers in haar woning.

Van de 8 filmpjes is een compilatie gemaakt – en ze zijn hier allemaal terug te kijken:
https://haaldewarmteinhuis.nl/2020/08/31/aftrap-campagne-in-drentse-gemeenten/

Bespaarteams en energiecafés in de gemeenten
De komende maanden staan er veel mooie acties op de agenda. Naast provincie-brede acties zal er ook lokaal van alles georganiseerd worden, zowel door de gemeenten zelf als door lokale duurzaamheidsgroepen. Zo gaat er in Grolloo een bespaarteam van start, zijn er plannen voor een klusbus in Midden-Drenthe, komen er pop up stores in de gemeente Emmen en worden in Noordenveld heuse “warmtescanners” opgeleid. In verschillende gemeenten worden ook energy party’s georganiseerd, in samenwerking met Buurkracht. Op de gemeentepagina’s op de website kondigen we deze acties aan per gemeente wanneer er meer bekend is: https://haaldewarmteinhuis.nl/gemeente/.

In 10 gemeenten worden collectieve inkooptrajecten georganiseerd. Bij deze acties kopen inwoners gezamenlijk grotere maatregelen in, zoals zonnepanelen en isolatie, waardoor verduurzaming een stuk voordeliger wordt. In de gemeente Assen en Meppel lopen op dit moment al acties.

In Drenthe doen we het samen
De campagne ‘Haal de warmte in huis’ is een samenwerking van de 12 Drentse gemeenten – een unieke opzet in Nederland. Voor de eerste actie van de campagne, de waardebon, is €900.000 beschikbaar voor huiseigenaren om energiebesparende maatregelen te nemen in huis. In de eerste 2 weken van de campagne is al €100.000 besteed.

Nog geen tijd gehad om de waardebon te verzilveren?
Er is nog meer dan genoeg budget om eerst goed na te denken welke kleine maatregelen het beste bij je huis passen. Kijk op de website voor tips en adviezen: www.haaldewarmteinhuis.nl.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd