Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Asfalt gemaakt uit oude daken, Groningen maakt kennis met ‘groen asfalt’

groen asfalt

Twee straten in Groningen krijgen deze week een nieuw wegdek, gemaakt van `groen asfalt’. Het is de eerste keer dat in deze provincie en in de stad asfalt wordt toegepast dat is gemaakt uit oude daken.

Het ‘groene asfalt’ wordt toegepast op de Valreep in de wijk Lewenborg en in de J.M. den Uylstraat in de wijk Hoornsemeer. Het wegdek in deze beide straten is aan onderhoud toe. De voorbereidende werkzaamheden vinden vandaag plaats, vanaf woensdag wordt het nieuwe asfalt aangebracht.

De gemeente Groningen heeft in overleg met aannemer Roelofs uit Den Ham gekozen voor gerecycled asfalt, vervaardigd uit oud dakleer. Het materiaal is volgens de leverancier en de aannemer 100 procent circulair, de prijs is marktconform en de verwachting is dat het langer meegaat.

Het asfalt wordt gewonnen uit `schone’ bitumen van afgedankt dakleer. Dat wordt normaal gesproken als afval verbrand. Nu krijgt het door hergebruik een tweede leven, op straat.

Wethouder Glimina Chakor is blij met de toepassing van circulair asfalt. ,,Bij de uitvoering van werkzaamheden in Groningen hechten wij grote waarde aan duurzaamheid. Hergebruik van grondstoffen in weg- en waterbouw past daar uitstekend in.’’

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd