Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

33.000 euro voor innovatieve recyclingmachine Kuurman Groep

Promotie Noord

De provincie Groningen ondersteunt de Kuurman Groep uit Hoogezand bij zijn investering in een mobiele recyclingmachine met afzuigunit

Het bedrijf is gespecialiseerd in het stralen van schepen voordat een nieuwe verflaag aangebracht wordt. Met de nieuwe machine gaat dit sneller, beter en met minder afval. Door de investering verbetert het bedrijf zijn concurrentiepositie en komen er tot zes nieuwe arbeidsplaatsen bij. De subsidie bedraagt bijna 33.000 euro.

Voor het stralen van schepen gebruikt de nieuwe machine gietijzer grit dat bijna oneindig herbruikbaar is. De hoeveelheid gritafval neemt hierdoor met 98% af, waardoor er minder transportbewegingen nodig zijn. Ook daalt het energiegebruik. Door de hogere productiesnelheid en lagere kosten kan Kuurman de lokale scheepswerven en industrie beter bedienen.

Innovatief en Duurzaam MKB
De subsidie komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd