Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Theaterspektakel NOORD ondanks corona van start

NOORD Theaterspektakel - Promotie Noord

Lees ook: Theaterspektakel NOORD september 2021 Theaterhal Zuidbroek

NOORD is een spannende en magische voorstelling over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan. Over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking.

Omringd door een immens decor beleeft het publiek het meeslepende theaterspektakel NOORD. Een voorstelling met muziek, dans, unieke projecties en special effects. Je kent het verhaal nog niet, maar het gaat over jou!

NOORD vertelt het mysterieuze, fictieve verhaal over een verdwenen boerderij. Een ongekend groot decor ondersteunt het verhaal. Het publiek wordt meegezogen in de golven als de Groningse dijken breken en komt onder de grond terecht, waar de bodem zijn geschiedenis vertelt. NOORD zorgt voor een niet eerder vertoonde theaterbeleving, artistiek vernieuwend met bekende noordelijke acteurs, dansers en nieuw geschreven muziek. In NOORD staat Groningen op het podium en is het thema van de bevingen de aanjager voor het grotere probleem: het klimaat, de manier waarop wij de aarde gebruiken. NOORD wil hierover aanzetten tot debat.

Ticketreserveringen
De productie staat al enige tijd in de steigers en gaat nu vol energie verder met de artistieke voorbereiding en de promotiecampagne. Samenwerkingspartner en sponsor de Rabobank heeft al twee voorstellingen gereserveerd en daarnaast zijn al meerdere voorstellingen uitverkocht. Voor het publiek start op 6 november de ticketverkoop. Theatermaakster Geke Hoogstins: ,,We waren verrast door het grote aantal ticketreserveringen die het afgelopen jaar door onze volgers en fans zijn geboekt. Iedereen verlangt naar theater in deze tijd en wij kunnen nu perspectief bieden door op 16 april 2021 te starten met de voorstellingen van NOORD. Theater- en cultuurliefhebbers zijn zich natuurlijk ook bewust van het feit dat ze cultuur ondersteunen door nu al onze voorstelling te boeken.”

Het verhaal
Studente Menke ontdekt een boerderij, die op mysterieuze wijze is verdwenen samen met de bewoner: boer Tjeert. Met haar vrienden gaat ze op zoek naar de oorzaak en komt daarmee in een spannend avontuur terecht. Als de studenten ontdekken wat er met Tjeert en zijn boerderij is gebeurd worden ze tegengewerkt en achtervolgd. Ze willen de waarheid boven tafel krijgen. Tijdens hun zoektocht komen ze in aanraking met de verhalen van de aarde, klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen.

Menke neemt het publiek mee in haar leef- en gedachtewereld: het groene landschap, opgroeien, wonen en leven in het Groninger land. De oplopende spanning tussen haar ouders die uit hun beschadigde huis moeten vertrekken en een ontluikende liefdesrelatie levert een voortdurend gevecht tussen liefde, wantrouwen en een verschillende kijk op de wereld op. De student geologie Sjoerd neemt het publiek mee in zijn levensgevaarlijke onderzoek onder de grond en zorgt voor een verrassende, betekenisvolle ontknoping!

Roerige periode
NOORD is een fictief verhaal, geschreven door theatermaakster Geke Hoogstins, dat mede verteld wordt door indrukwekkende projecties die de emoties en gedachten van de spelers verbeelden. Hoogstins: ,,We leven in een roerige periode. Als je uitzoomt in de tijd, zie je dat mensen zich altijd hebben aangepast en verder ontwikkeld. De ‘vaste waarde’ is de aarde waarop en waarvan wij leven. En ook die heeft zich aangepast in de tijd. Wij zijn telkens ‘slechts’ passanten.”

,,Noorderlingen kunnen eigenlijk best goed omgaan met onvoorspelbaarheid en zijn doorzetters. Zelfredzaam, uitgaan van je eigen kracht en kop d’r veur. Generatie op generatie is onze noordelijke mentaliteit opgebouwd. We zijn als bewoners daadwerkelijk geworteld in het Noorden. En met elke nieuwe generatie versterken we onze roots. Daar zijn we stiekem best trots op en dat wil ik graag overbrengen met NOORD.”

Geke Hoogstins werkt samen met video- en media kunstenaar Roger Muskee het verhaal uit in creatieve projecties. Dick van den Heuvel, scenarioschrijver van grote landelijk bekende producties als ‘Annie M.G. Schmidt’, ‘Evita’ en ‘Turks Fruit’, werkt het verhaal van Hoogstins uit tot een indringend en spannend scenario. Hoogstins tekent zelf voor de eindregie. Het publiek beleeft het fascinerende verhaal mee in beeld, theater, muziek en dans.

Rolverdeling
De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge talentvolle Esmee de Boer, Albert Secuur (onder andere Noord Nederlands Toneel en Hollands Hoop), Miranda Bolhuis, Laurens van Lottum, Nick Kamerling en Renée Wiersema. Zes professionele dansers geven op originele wijze ‘beweging’ aan de scènes. Componist Henk Ruiter, die in zijn muzikale verleden en heden samenwerkte met onder meer Liesbeth List, Lenette van Dongen, Paul de Leeuw en Simone Kleinsma, schrijft de muziek.

Locatie
Speciaal voor NOORD wordt een grote hal bij Van der Valk Groningen-Zuidbroek (gemeente Midden-Groningen) omgebouwd tot de Theaterhal Zuidbroek. De locatie is uitermate geschikt vanwege de goede toegangswegen (A7/N33/A28) en de bereikbaarheid met openbaar vervoer (bus en trein).

Coronaproof
Gezondheid en veiligheid van de bezoekers en medewerkers staan altijd voorop. Daarom wordt de theaterhal ingericht volgens een protocol waarin duidelijke richtlijnen staan hoe bezoekers en medewerkers 1,5 meter afstand kunnen houden. Ook worden er diverse hygiënemaatregelen genomen. De organisatie is in staat om de theaterruimte aan te passen aan de dan geldende actuele coronamaatregelen. De planning en ticketverkoop zijn zo ingericht dat de voorstelling, indien nodig, in de tijd vooruit kan schuiven. Iedereen ontvangt in dat geval een voucher en kan een nieuwe datum boeken zonder verdere kosten.

NOORD is geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. Kijk op www.noordtheater.nl voor meer informatie. 

NOORD wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank, Provincie Groningen, Gemeente Midden Groningen, VSB Fonds, Kickstart Cultuurfonds en vele anderen.

Bezoek de website voor alle actuele informatie: noordtheater.nl

NOORD Theaterspektakel - Promotie Noord
NOORD – Esmee de Boer- foto: Martin Bierman

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd