Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Theaterspektakel NOORD bereikt het hoogste punt!

Theaterspektakel NOORD - De Cast hoogste punt, fotograaf Jaap Menses - Promotie Noord

De ambitieuze multimediale theatervoorstelling NOORD gaat over 3 weken in première in Groningen (Zuidbroek).

De repetities zijn al 2 weken in vollen gang. De Eurohallen zijn inmiddels omgebouwd tot repetitieruimte en de bouw van het immense surround filmdecor van 7 meter hoog en 70 meter breed is in volle gang.

Het zeven meter hoge gebogen beeldscherm is imposant en toont de filmbeelden die de afgelopen twee jaar zijn geschoten op het wad, van koolzaadvelden en onder water. Nooit hebben ze de moed opgeven in coronatijd en met trots toont NOORD nu dit prachtige verhaal. NOORD is een voorstelling over de onvoorspelbaarheid van het bestaan, vol live muziek, spectaculaire filmbeelden en effecten. Voor het publiek een magische en unieke beleving waarin de dijken breken en de aarde zijn verhaal vertelt.

Vijf jaar is Hoogstins, tevens producent en regisseur ondertussen bezig met het   verwezenlijken van dit grote project dat in ambitie en uitstraling o.a. de regio Noord Nederland op de kaart wil zetten.

Niets lijkt de voor 3 september geplande première nu nog in de weg te staan. Coronaproof door een goede voorbereiding en een enorme ruimte waardoor de 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Hoogstins die naam maakte met o.a. de theatervoorstellingen Walkyre Echo’s, Terugkeer naar Gaia en Onderweg naar later heeft met haar team -ondanks twee keer uitstel vanwege corona- toch doorgezet en nu staat de productie klaar om op 3 september a.s.in première te gaan.

De repetities zijn in volle gang: Hoofdrolspeelster Esmee de Boer verkent haar (hoofd) rol als Menke, een studente van het platteland, en gaat in gesprek met de Amsterdamse journalist Frank, een rol van Abel Leemans die eerder speelde in Soldaat van Oranje. Alle artiesten zijn enthousiast om nu na bijna twee jaar, weer eens op de planken te staan.

Hoogstins wil met Noord een ode aan onze aarde brengen. Met passie spreekt ze over hoe het haar aan het hart gaat hoe we met elkaar de aarde exploiteren. Vandaar deze, voor haar ondertussen vertrouwde, thematiek. Een voorstelling dus over de onvoorspelbaarheid van ons bestaan, over durf, doorzetten en de kracht van samenwerking. Aan actuele thema’s geen gebrek. Klimaatverandering, de stijging van de zeespiegel en de effecten van het delven van grondstoffen. Alles komt aan de orde in een spannend (liefdes)verhaal waarin Menke op zoek gaat naar de oorzaak van een op mysterieuze wijze verdwenen boerderij, inclusief boer Tjeert.

Theaterspektakel Noord is vanaf 3 september bijna 30 keer te zien in Theaterhal Zuidbroek. Meer informatie: www.noordtheater.nl.

De ticketverkoop loopt en de eerste avonden zijn al uitverkocht.

Theaterspektakel NOORD - De Cast hoogste punt, fotograaf Jaap Menses - Promotie Noord
Theaterspektakel NOORD – De Cast – Fotograaf Jaap Menses

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd