Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Opnieuw contracteert DelfSail 2021 twee bijzondere Tall Ships: El Galéon en Atyla

Wie maakt de mooiste foto van Westerwolde? - Promotie Noord

Beide schepen zijn afkomstig uit Spanje, maar hebben een totaal verschillende achtergrond en behoren tot verschillende eigenaren.

Met deze schepen wordt ook een educatief karakter toegevoegd aan deze editie van DelfSail, geheel passend in onze slogan ‘DelfSail, The Legacy of the Seven Seas’. Zowel voor kinderen als voor volwassenen zullen de schepen zeer tot de verbeelding spreken.

‘El Galéon’
Dit is een unieke 16e eeuwse replica op ware grootte van een Spaans Galjoen, schepen die vele eeuwen lang de oceanen van de wereld beheersten. Zij verbonden met name de continenten Azië en Amerika met het Europese Spanje. Dit type schip werd voornamelijk gebruikt als vrachtschip, om goederen uit de verre continenten naar Europa te brengen. Maar ook om Europese goederen naar die gebieden te vervoeren. Zo werd al vroeg bijgedragen aan een prille vorm van globalisatie! Daarnaast werden onbekende zeeën en kusten in kaart gebracht. Ook werden zaden en planten uit de verre gebieden mee naar Europa genomen. Het schip werd gebouwd op de eigen werf van de stichting ‘Nao Victoria’ in Sevilla en heeft een lengte van 50 meter over alles. Verdeeld over 6 dekken is er 320 vierkante meter te ontdekken op dit prachtige schip. Zij komt voor de eerste keer in Delfzijl!

‘Atyla’
Een houten tweemast schoener, die geheel met de hand gebouwd werd in Spanje tussen 1980 en 1984. Gebouwd naar de tekeningen van de 19e eeuwse houten schepen, die over de wereldzeeën zwierven. Het schip is 31 meter lang en staat bekend om de grote gastvrijheid van de jonge en enthousiaste bemanning. Ze is nog steeds eigendom van dezelfde familie die het schip bouwde en wordt vooral ingezet voor sailtraining van jongeren.

Kijk voor meer informatie over Delfsail op delfsail.nl

Foto’s: El Galeon

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd