Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Ontdek je plekje deze zomer in het Westerkwartier

Ontdek je plekje deze zomer in het Westerkwartier! - Promotie Noord

Inwoners van het Westerkwartier kunnen deze zomer hun eigen gemeente beter leren kennen door op stap te gaan in het Westerkwartier.

Om hen op een idee te geven wat er allemaal te ontdekken is verspreid de gemeente deze week een huis-aan-huis een wandel- en fietskaart. Hierop staan ook tips voor uitstapjes naar bijvoorbeeld musea en een overzicht van alle zwemlocaties en bootverhuurmogelijkheden.

Wethouder Elly Pastoor: “Deze kaart is gemaakt om je te laten kennismaken met de veelzijdigheid van het Westerkwartier. Ga eens naar een plek in onze mooie gemeente waar je nog nooit bent geweest. Wandel of fiets door het mooie coulisse- en dijkenlandschap met landerijen, wierden, bossen en heide. Maak onderweg een tussenstop bij een horecagelegenheid, dagrecreatiebedrijf of ontdek de vier borgen, zeventien musea en andere  bezienswaardigheden. Geniet van de vele recreatiemogelijkheden, zoals zwemmen, varen en winkelen. Er is zoveel wat de moeite waard is om te bezoeken, dus ga er lekker op uit en laat je verrassen door het Westerkwartier!”

Wandelnetwerk
Je bepaalt zelf je route en het aantal kilometers dat je wilt wandelen. Op de kaart zie je nummers in rondjes, dit zijn wandelknooppunten. Tussen de knooppunten volg je de blauw-rode bewegwijzering met witte pijl naar het volgende knooppunt. De bewegwijzering bestaat uit bordjes en stickers en vind je op plekken waar je van richting moet veranderen. Het is handig om van tevoren te bepalen via welke knooppuntnummers je wilt lopen. Je kan een lijstje met knooppuntnummer opschrijven en meenemen, zodat je precies weet waar je langs moet.

Fietsroutenetwerk
Je herkent deze punten aan de bordjes langs fietspaden. De bordjes bevatten twee cijfers, gekleurd in het groen en wit. Ze zijn bedoeld om eenvoudig fietsroutes te kunnen plannen en volgen. Het enige dat je dan hoeft te doen, is de bordjes met de juiste cijfers volgen. Deze bordjes zijn voorzien van pijlen zodat je precies weet waar je naartoe moet fietsen.

Het is onmogelijk alles te vermelden op de kaart. Daarom is er voor nog meer tips en inspiratie een speciale website gemaakt www.westerkwartier.nl/toerisme

De kaart is ook af te halen in de bibliotheken Westerkwartier en bij de Toeristische informatiepunten in Aduard, Ezinge, Marum en op landgoed Nienoord in Leek.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd