Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

NoorderZomerProgramma van Noorderzon deze week van start

Promotie Noord

Deze zomer toch nog naar een Noorderzon-voorstelling? Dat kan vanaf deze week: op donderdag 16 juli begint het NoorderZomerProgramma van Noorderzon.

Onder meer Grand Theatre, Forum Groningen, Hortus Botanicus Haren, de Nieuwe Kerk en de Groninger Archieven zijn tijdens zes zomerse weken het decor voor een veelzijdig programma.

Noorderzon biedt op deze manier bezoekers toch de mogelijkheid om ‘in het echt’ te kunnen genieten van internationale en lokale voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow. Kaarten zijn verkrijgbaar via noorderzon.nl.

Tips eerste weken NoorderZomerProgramma

Laat je voorlezen door de burgemeester in het Forum
Burgemeester van Groningen Koen Schuiling leest kinderen voor in de Voorleestuin. Op woensdag 22 juli is de Rabo Studio in het Forum het decor voor een ware voorleesmarathon voor iedereen van 4 tot 8 jaar oud. Naast de burgemeester zijn ook Jantien Siebring, Bram Douwes, Hanneke Jasper, Ynze van der Spek, Elise Alkema en haar dochter Shifra Alkema – de kinderdichter van Emmen – van de partij.

Bijzondere online performance
Het enige online, én live, onderdeel van Noorderzons zomerprogramma vindt in de eerste week plaats. Thuis achter de computer kunnen bezoekers Simon Senns (CH) ontroerende online ervaring Live Stream Arielle F meemaken. Senn speelt deze voorstelling drie keer live vanuit Genève.

Internationaal filmprogramma in Grand Theatre
In de eerste twee weken van het zomerprogramma presenteert Noorderzon in Grand Theatre een filmprogramma met nieuw werk van de Argentijnse regisseur Mariano Pensotti en eerder op het festival vertoonde films van Sarah Vanhee (België) en The Chekhov Project (VS).

Lezingen, debat en talkshow
Op woensdag 22 juli start een wekelijkse lezing-en debatreeks over Kunst & Crisis. Moderator Jelte Posthumus gaat in gesprek met uiteenlopende (inter)nationale gasten om de effecten van crises op de kunst(wereld), onze cultuur en maatschappij te onderzoeken.
Arno van der Heyden presenteert vijf weken lang, startend op 23 juli, elke donderdag Noorderzon aan Huis – Een Alternatief Aperitief. Het programma met live theater, muziek én Arno, is live bij te wonen in het Grand Theatre en wordt uitgezonden op Podium TV.

Kaartverkoop
Het NoorderZomerProgramma van Noorderzon vindt plaats vanaf deze week t/m zondag 23 augustus op verschillende locaties in Groningen. Er is steeds een beperkte capaciteit kaarten beschikbaar, wees er dus snel bij. Voor elk programmaonderdeel is het aanschaffen van een kaartje via www.noorderzon.nl verplicht.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd