Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

NoorderZomerProgramma Groningen is compleet en staat online

Promotie Noord

Zes zomerse weken in juli en augustus presenteert de organisatie achter Noorderzon Festival of Performing Arts & Society een divers programma, steeds voor een klein en live publiek.

Vrijwel elke dag in de periode van half juli t/m 23 augustus is erinternationaal en lokaal programma te bezoeken, waaronder voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow, verdeeld over verschillende locaties in Groningen.

Vanaf nu is het volledige programma te vinden op noorderzon.nl. De online kaartverkoop voor het NoorderZomerProgramma start op woensdag 24 juni om 12:00 uur. 

Internationale makers
Mats Staub, Mariano Pensotti, Simon Senn, Sarah Vanhee, Johannes Bellinkx en meer
Het internationale gedeelte van het programma bestaat uit een mix van nieuw werk en eerdere hoogtepunten van het festival. Mats Staub (CH) laat bezoekers reflecteren op leven en dood in zijn installatie Death & Birth in My Life. Simon Senn (CH) presenteert zijn ontroerende online ervaring Be Arielle F. Er is een filmprogramma met nieuw werk van de Argentijnse regisseur Mariano Pensotti en eerder op het festival vertoonde films van onder meer Sarah Vanhee (België), The Chekhov Project (VS) en Yasuko Yokoshi (Japan). Daarnaast presenteert Johannes Bellinkx, bekend van de achteruitloop-
wandeling Reverse, zijn nieuwste project Continuum.

Lokale makers
Karin Noeken, Mads Wittermans, X_YUSUF_BOSS, Sijas de Groot, Verhalen van Groningen en meer
Lokale makers Karin Noeken, WERC, Sijas de Groot, Karel Hermans, Sieger Baljon en Mads Wittermans presenteren nieuw werk tijdens het zomerprogramma. X_YUSUF_BOSS en Hendrik Aerts hernemen speciaal voor Noorderzon respectievelijk AFAR en Blackbird/Rebirth. Er zijn audiotours en wandelingen van Platform GRAS, Veerle van Overloop en CBK Groningen en een driedaags programma van de Verhalen van Groningen waarin Groningers met Molukse-, Indische-, Antilliaanse-, Surinaamse- en Syrische roots zich buigen zich over de betekenis van je ergens thuis voelen.

Lezingen, debat, kinderprogramma en talkshow
In samenwerking met Studium Generale is er een theaterlezing van Lieven Scheire. Met Rijksuniversiteit Groningen – Arts in Society presenteert Noorderzon wekelijks lezingen en debat over Kunst & Crisis. Op twee middagen zijn er voorleesmiddagen voor kinderen in de Kidsliteraturia Voorleestuin. Elke week is er een live talkshow van Arno van der Heyden en Dagblad van het Noorden, ook te zien op Podium TV. Grand Theatre, Station Noord, Groninger Archieven en Clash Festival zijn ook partner in het zomerprogramma.

Data en kaartverkoop
Het NoorderZomerProgramma van Noorderzon vindt plaats vanaf de week van 14 juli t/m zondag 23 augustus op verschillende locaties in Groningen waaronder Grand Theatre, Forum Groningen, Hortus Botanicus Haren, de Groninger Archieven en de Nieuwe Kerk. Op woensdag 24 juni start de kaartverkoop om 12:00 uur via noorderzon.nl. Er is steeds een kleine capaciteit kaarten beschikbaar en voor elk programmaonderdeel is het aanschaffen van een online kaartje verplicht.

www.noorderzon.nl/noorderzomerprogramma

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd