Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

LofarDag zondag 8 september op het LOFAR terrein bij Buinen/Exloo

Promotie Noord

Opnieuw is er een LofarDag en wel op zondagmiddag 8 september 2019 van 12.00-17.00  in en rond het LOFAR terrein bij Buinen/Exloo. De LofarTafel organiseert deze open dag samen met het grote Cittaslow Voedfestival in Exloo (8 september).

Er is van alles te doen. Er zijn excursies in het gebied onder leiding van deskundige gidsen die alles weten van de natuur en sterrenkunde. Lezingen over de werking en nieuwe inzichten van dit unieke project door experts van ASTRON en Het Drentse Landschap. In een mobiel planetarium kunnen de bezoekers kennis maken met onze sterrenhemel. In de kindertent komen kinderen op een speelse manier in aanraking met natuurkundige begrippen zoals licht, geluid en zwaartekracht. Voor jongeren is er de “De Jouw Energie van Morgen Truck” van de Rijksuniversiteit Groningen. Buiten kan iedereen aan de slag met visnetjes, waterproefjes en outdoor activiteiten zoals vlotten bouwen. De toegang is gratis.

LET OP: Er zijn activiteiten in het LOFAR-terrein (tussen Exloo en Buinen) en in het dorp Exloo. Tussen beide plaatsen worden gratis pendelbussen ingezet. Gratis parkeren bij het LOFAR-terrein.

De Stichting LofarTafel organiseert samen met sterrenkundig instituut ASTRON,  de stichting Het Drentse landschap en de Dorpsraad van Exloo voor de vijfde keer deze LofarDag.

Voor meer informatie: https://lofarzone.nl/lofardag-2019/

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd