Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Kinderdromen-tasjes-actie in De Hoogte en Indische Buurt in Groningen

Provincie ondersteunt duurzame investering van kunststofbedrijf Marlan Promotie Noord

Deze week ontvangen kinderen tussen de 6 en 12 jaar in ‘Mooie Wijken’ – De Hoogte en Indische Buurt – een tasje aan de deurklink van hun huis. In dat tasje zitten leuke ‘droomdingen’ om te doen.

Het projectteam ’Kinderdromen’ probeert daarmee de kinderen, die allemaal thuis zijn door het Coronavirus, op een actieve manier mee te laten dromen en denken over de vernieuwing van hun wijk. Kinderen laten dromen over hun wijk maar ook over zichzelf. Het projectteam hoopt zo het thuis moeten blijven voor de kinderen een beetje leuker te maken.

Kinderdroomproducten
Met de spullen in het tasje wil het team de dromen van kinderen vangen en samen met hen realiseren. Het tasje zal dan ook gevuld zijn met allerlei ‘kinderdroomproducten’ zoals dromenkaarten, zaadjes die ze zelf kunnen planten, knutselmateriaal voor binnen- en buiten, een dromenkleurplaat en een dromenkubus die ze zelf in elkaar kunnen zetten met allerlei droomvragen. De kinderen kunnen alles wat ze hebben gemaakt en de ideeën die ze hebben, delen op de Facebookpagina en Instagram van Mooie Wijken en posten in speciale Kinderdromenbrievenbussen. Zodra het weer kan – of waar het wel nu al mogelijk is – gaan de mensen aan de slag met de kinderen en hun dromen.

Mooie Wijken
De tasjes zijn een initiatief van het project ‘Kinderdromen’, een van de projecten van de Wijkvernieuwing in De Hoogte en Indische Buurt; Mooie Wijken. Wethouder Wijkvernieuwing Roeland van der Schaaf: ‘Belangrijk in de Wijkvernieuwing in Mooie Wijken is dat veel initiatieven voor en door kinderen zijn. Ik heb dat zelf kunnen ervaren toen ik afgelopen 13 maart een uitgebreid bezoek heb gebracht aan De Hoogte en Indische Buurt. Kinderen vertelden mij hun dromen voor de wijk. En aan de hand van hen kunnen alle bewoners mee dromen over een mooie leefbare wijk en een goede toekomst voor zichzelf, en deze dromen helpen verwezenlijken.’

Het project Kinderdromen richt zich op het vergroten van het perspectief van kinderen; daar waar het gaat over het verbeteren van hun wijk maar ook het bouwen aan hun eigen toekomst. Kinderen leren over mogelijkheden, over het heft in eigen hand nemen en hun weg in de wereld vinden.

Kinderdromen is een initiatief van Het Pand, Floreshuis, UptoUs, Vrijdag en de gemeente Groningen. 

Wijkvernieuwing is de Groningse aanpak voor vitale en leefbare wijken en dorpen. De inbreng en betrokkenheid van bewoners staan voorop. De gemeente en de vijf woningcorporaties werken hierbij samen met bewoners, het WIJ-team, scholen en andere partijen in de wijk en in het dorp. Samen zorgen zij ervoor dat iedereen tot zijn recht komt en op een gelijkwaardige manier kan deelnemen aan de samenleving.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd