Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Excursie over het Drouwenerzand zaterdag 24 augustus

Promotie Noord

De Stichting Het Drentse Landschap organiseert op zaterdag 24 augustus om 10.00 uur een excursie over het Drouwenerzand. De deskundige gids vertelt over het ontstaan van het landschap rondom Gasselte en Drouwen en over het stuivend zand. Dit  actieve stuifzandgebied is enkele jaren geleden officieel onthuld als eerste Aardkundig Monument van Drenthe.

De excursie start bij het informatiepaneel van Het Drentse Landschap, tegenover café-restaurant Alinghoek, Alinghoek 16a, Drouwen.

Het Drouwenerzand is een uitgestrekt, golvend bos- en heidegebied boven op de Hondsrug. Het gebied vormt een van de laatste actieve stuifzandgebieden van Drenthe. De vele jeneverbessen geven het landschap een bijna mystiek karakter.

Het uitgestrekte stuifzandgebied is te danken aan overmatige begrazing door schapen en plaggenwinning in de 18e en 19e eeuw. In die tijd was het beslist geen gebied waar je voor je plezier ging wandelen.

Om het zand te beteugelen werden er bossen aangelegd. Deze opzet slaagde en deze bossen zijn nu naast de openheid van de heide en de landbouwgebieden beeldbepalend voor het landschap.

Opgave is niet nodig. Honden zijn in het terrein niet toegestaan, ook niet aangelijnd.

Kijk op: https://www.drentslandschap.nl/event/drouwenerzand voor meer informatie.

Foto: Karla Leeftink

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd