Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Een zomer met Noorderzon Festival zomerprogramma

Promotie Noord

Organisatie presenteert NoorderZomerProgramma van 14 juli t/m 23 augustus

Geen Noorderzon Festival dit jaar, maar wel een zomerprogramma. De organisatie achter Noorderzon Festival of Performing Arts & Society heeft de afgelopen weken hard gewerkt aan het NoorderZomerProgramma, samen met lokale partners, makers en artiesten.

Nu maakt de organisatie met veel plezier de data en eerste namen bekend: van 14 juli t/m 23 augustus zijn bijna dagelijks verschillende programmaonderdelen live te bezoeken. Op maandag 15 juni wordt het volledige programma bekend gemaakt, de online kaartverkoop start een week later op woensdag 24 juni om 12:00 uur.

NoorderZomerProgramma met typische Noorderzonvoorstellingen voor live publiek
Van een zomer zonder Noorderzon is dus gelukkig ook in dit 30e jubileumjaar geen sprake. Noorderzon presenteert in de zomermaanden, van dinsdag 14 juli t/m zondag 23 augustus, een kleinschalig zomerprogramma met typische Noorderzonvoorstellingen. Samen met lokale partners is er gewerkt aan een mooi programma voor telkens een klein, live publiek waarbij de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM in acht worden genomen. Het programma heeft internationale en lokale onderdelen en bestaat onder meer uit voorstellingen, film, installatie, audiotours, lezingen en een wekelijkse talkshow, verdeeld over verschillende locaties in de stad.

Eerste namen: Mats Staub, Simon Senn, Karin Noeken, Johannes Bellinkx, Mads Wittermans, Sijas de Groot, Arno van der Heyden en meer
Het NoorderZomerProgramma bestaat uit een mix van nieuw werk en hoogtepunten uit eerdere jaren. Nieuw internationaal werk is er bijvoorbeeld met de theatrale installatie Death & Birth In My Life van de Zwitserse kunstenaar Mats Staub, die eerder op Noorderzon 2016 te zien was met het indrukwekkende 21. Memories of Growing Up. Ook is Be Arielle F van Simon Senn (Zwitserland) voor het eerst in Nederland te beleven: een ontroerende online ervaring. Johannes Bellinkx, bekend van de achteruitloop-wandeling Reverse, presenteert zijn nieuwste project Continuum. Er is een filmprogramma met eerder op het festival vertoonde films van onder meer Sarah Vanhee (België), The Chekhov Project (VS) en Yasuko Yokoshi (Japan). Lokale makers, waaronder Karin Noeken, WERC en Mads Wittermans presenteren nieuw werk. Er zijn audiotours en wandelingen van onder meer Sijas de Groot, Platform GRAS en CBK Groningen, voorleesmiddagen, lezingen en debat en een wekelijkse talkshow van Arno van der Heyden en NDC/Dagblad van het Noorden. Ook Grand Theatre, Station Noord, Forum Groningen, Groninger Archieven, Studium Generale, Rijksuniversiteit Groningen Arts in Society, Verhalen van Groningen en Sounds of Music zijn partner in het zomerprogramma.

Data en kaartverkoop
Het NoorderZomerProgramma van Noorderzon vindt plaats van dinsdag 14 juli t/m zondag 23 augustus, op verschillende locaties in Groningen. Op maandag 15 juni wordt het complete programma gepresenteerd op www.noorderzon.nl. Vervolgens start op woensdag 24 juni de kaartverkoop om 12:00 uur via dezelfde website. Er is een kleine capaciteit tickets beschikbaar per onderdeel en voor elk programmaonderdeel is het aanschaffen van een online kaartje verplicht.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd