De wondere wereld van de microscopie vanaf zaterdag 5 oktober Assen

Marcel Jurian de Jong

De nieuwe expositie De wondere wereld van de microscopie kun je vanaf zaterdag 5 oktober bezoeken in het Duurzaamheidscentrum Assen. Op 5 en 6 oktober doe je er leuke openingsactiviteiten.

Openingsweekend expositie

Op 5 en 6 oktober 2019 zijn er extra activiteiten. Op zaterdag 5 oktober kun je samen met een ouder of begeleider meedoen aan de Doemiddag Microscopie. Er zijn spelletjes, een speurtocht en meer. Je kunt starten tussen 13.00 en 16.00 uur.

Op zondag 6 oktober ga je samen met het Nederlandse genootschap voor microscopie de wereld van de microscopie ontdekken. Je leert hoe een microscoop werkt en je mag je eigen gemaakte preparaat bekijken. Ook deze activiteit kun je starten tussen 13.00 en 16.00 uur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en voor volwassenen. Beide activiteiten zijn gratis.

Meer over de expositie
Doe mee aan een wonderbaarlijke microscopische ontdekkingsreis door de natuur. Maak kennis met dieren en andere levende wezens die je nog nooit hebt gezien of nog nooit van zo dichtbij hebt bekeken. Denk bijvoorbeeld aan amoeben (de Barbapapa’s van het zoetwater), nematoden (heel kleine aalwormpjes), maar ook aan beerdiertjes die in de meest extreme omstandigheden weten te overleven.

De wereld van de planten ziet er ook heel anders uit door een microscoop. Kijk maar eens naar doorsneden op celniveau van bekende planten als gras, brandnetel en riet. Verder kun je filmpjes bekijken, een speurtocht doen of een selfie met het beerdiertje Max maken. De expositie is leuk voor jong en oud.

Fotowedstrijd Macrofotografie
De natuur van dichtbij bekijken hoeft niet altijd via een microscoop. Met een fototoestel kun je ook hele mooie close-ups maken. Doe mee aan de fotowedstrijd ‘de wondere wereld van de macrofotografie’. Insturen kan vanaf 1 oktober. Kijk voor meer informatie op www.duurzaamheidscentrumassen.nl/fotowedstrijd.

Locatie: Bosrand 2, 9401 SL Assen.
Foto: Marcel Jurian de Jong

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd