Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Taalactiviteiten in Taalhuizen Westerkwartier 7 t/m 13 september tijdens de Week van Lezen en Schrijven

Taalactiviteiten in Taalhuizen Westerkwartier - 7 t/m 13 september Week van Lezen en Schrijven - Promotie Noord

Van maandag 7 t/m zondag 13 september is de Week van Lezen en Schrijven.

In het Westerkwartier organiseren we diverse activiteiten om kennis te maken met de Taalhuizen in de bibliotheek.

Het Taalhuis helpt je bij het beter leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer of telefoon. Je vindt er bijvoorbeeld gratis taalcursussen, computercursussen en oefenboeken. Ook kan een taalvrijwilliger je helpen bij het invullen van formulieren. Of bij het lezen en begrijpen van informatie of moeilijke brieven.  Het is belangrijk dat iedereen kan meedoen in de samenleving. Dat kan alleen als iedereen goed kan lezen en schrijven. Daarom organiseren we de Week van Lezen en Schrijven. Kom naar een Taalhuis!

Wethouder Elly Pastoor: “Taal heb je nodig om je te kunnen redden in het leven. Er zijn heel veel gratis cursussen en vrijwilligers die je hierbij kunnen helpen. Jong en oud kunnen daar gebruik van maken. Ik roep iedereen op om de drempel van het Taalhuis in de bibliotheek over te stappen. Ook binnen de gemeente besteden we aandacht aan dit onderwerp door medewerkers te trainen in het herkennen van laaggeletterdheid en direct duidelijk communiceren. ”

Ben jij of ken jij iemand die beter wil leren lezen en schrijven, rekenen of omgaan met de computer, tablet of telefoon?  Of wil je vrijwilliger worden en mensen begeleiden in het Taalhuis? Kom langs in het Taalhuis in de bibliotheek of bel 0800-8100.

Kijk voor meer informatie op: biblionetgroningen.nl/taalhuis-westerkwartier

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd