Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

Hoe kunnen we het verschil tussen arm en rijk verkleinen?

filosofielezing met als spreker dr. P.M.J. (Pierre) Coenegracht Promotie Noord

De Vrienden van Filosofie Oost-Groningen organiseren 09-03-2020 hun 33e filosofielezing met als spreker dr. P.M.J. (Pierre) Coenegracht onder de titel “Democratie en Economie”.

Met de mening van dr. Pierre Coenegracht als antwoord op de vragen: “Waar komt het grote verschil tussen arm een rijk vandaan, is de huidige neoliberale economische theorie een wetenschap of een ideologie, hoe is ze ontstaan, wat zijn de beginselen en de economische gevolgen? Wat zijn de consequenties voor het democratisch gehalte van de huidige maatschappij? “Hierbij kijkt dr. Pierre Coenegracht vooral naar Amerika omdat de USA de meest duidelijke neoliberale samenleving is en derhalve het duidelijks laat zien wat er allemaal gebeurt met de democratie. Kenmerkend voor deze filosofielezing zal waarschijnlijk het debat worden of het neoliberale gedachtegoed de democratie dreigt te ondermijnen en of dit zal gaan leiden tot verharding van de samenleving.

Trefwoorden: John Maynard Keynes, Friedrich Hayek, Milton Friedman, Ayn Rand, Joseph Stiglitz, Thomas Piketty, Christine Lagarde, Hans Achterhuis, Wendy Brown, David Hume, Paul Verhaeghe.

Deze filosofielezing is deels een vervolg op de discussie en het debat met o.a. Coen Teulings tijdens het symposium van de Vrienden van Filosofie in Oost-Groningen te Scheemda van precies een jaar geleden.

Locatie en tijd
De locatie van de filosofielezing met dr. Pierre Coenegracht zal zijn op 09-03-2020 in de Oldambtster Herberg Hotel de Esbörg te Scheemda.

Zaal open 19.00 uur. Aanvang lezing 20.00 uur.

Laat een bericht achter

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd