Promotie Noord - Laat zien wat het Noorden te bieden heeft - Ivonne Sprok - SPROX Media - SPROX Concepts

Laat zien wat het Noorden te bieden heeft!

In 5 seconden je leven écht veranderen

De 5 secondenregel Mel Robbins - Promotie Noord - Ivonne Sprok - Blijf jezelf ontwikkelen - Mannagementboek.nl

Herken jij het ook? Je hebt een goed idee of je wil actie gaan ondernemen. Bij de eerste gedachte weet je dat het goed voor je is om dit te gaan doen. Maar dan slaat de twijfel toe. Allerlei vragen gaan er door je hoofd. Is het wel een goed idee? Kan ik het wel? Wat zullen mensen wel niet van mij denken. Ik durf het niet. Allemaal gedachten die je er uiteindelijk van weerhouden om dat te gaan doen wat je in eerste instantie heel graag wilde. Het boek ‘De 5 secondenregel‘ van Mel Robbins kan dit tot de verleden tijd gaan behoren.

Mel Robbins is motivatiespreker en verwierf bekendheid met haar TEDx-Talk waarin zij de 5 secondenregel introduceerde. Inmiddels hebben al ruim 12 miljoen mensen de TEDx-Talk op YouTube bekeken. Deze regel heeft haar zelf geholpen om haar leven weer op de rit te krijgen. Om een negatieve automatische gedachte om te zetten in positieve automatische gedachte. De regel helpt mensen om keuzes te maken, mensen stoppen met roken, komen van hun angsten af, durven te spreken in het openbaar en doen dat waar ze van dromen.

Mel Robbins de 5 secondenregel. De simpele methode om je leven weer écht te veranderen.
In het boek lezen we het verhaal van Mel Robbins zelf. Hoe zij op een diepte punt in haar leven deze regel ontdekte. Waarbij ze dacht, zo simpel kan het toch niet zijn.” Toch bleek het wel zo simpel te zijn. Het werkte. Wat zij ontdekte werkt niet alleen voor haar maar ook voor heel veel anderen.

Het boek is opgedeeld in vijf praktische delen, die ieder weer in kleine hoofdstukjes zijn opgedeeld. In het eerste deel lees je over het ontstaan van de 5 secondenregel en wat je ervan kunt verwachten en waarom het werkt. Om de regel toe te passen is er moed nodig, hierover lees je in het tweede deel. Door ervoor te gaan en moed te tonen verander je je eigen gedrag. Dit heeft invloed op je brein. Moed heeft heel veel invloed op je leven en daarmee kun je een grote verandering teweegbrengen. Dit alles wordt beschreven in deel drie, vier en vijf. Ieder deel bestaat uit theorie, eigen ervaringen van de schrijfster en talrijke voorbeelden uit de praktijk. Hiermee zie je meteen dat er veel mensen zijn die baat bij de 5 secondenregel hebben.

Lanceer jezelf als een racket en ga!

Wil jij de kracht van jezelf in werking zetten, pas dan de 5 secondenregel toe. In 5 seconden beslis jij om dat te gaan doen wat je wil en wat je voor ogen hebt. Lanceer jezelf als een racket en ga! Dit is hoe Mel Robbins het zelf voor zich zag. Zij had moeite met opstaan. Haar bed lag nog zo lekker en het was heel lastig om uit bed te gaan. Het gevolg, Mel drukt iedere keer de snooze-knop in. Op het moment dat ze eindelijk moed had om uit bed te gaan voelde zij zich de hele dag naar en duf en was de dag al half voorbij. Ze wist heel goed wat de oorzaak was van dit alles. Diep van binnen wilde zij ook niet op deze manier leven. Toen kreeg ze een briljant idee. Ik lanceer mezelf uit bed, dacht Mel. En zo is het gegaan. De volgende ochtend werd ze wakker en telde af: 5, 4, 3, 2, 1 en stapte uit bed. Natuurlijk kost dit moeite en was het niet echt makkelijk, maar ze deed het wel. Vanaf dat moment paste ze de regel op heel veel situaties toe.

Simpel
Een zo simpele regel, die je veel kan brengen. Je leest het allemaal in het boek. Ook lees je dat de regel toepasbaar is voor heel veel verschillende situaties. 5 secondenregel wordt zelfs in bedrijven toegepast. Het vergroot de productiviteit, de samenwerking en de betrokkenheid. Jou helpt het om zelfverzekerder te worden, moediger en gelukkiger.

De regel is simpel, het boek geeft dan ook vooral voorbeelden uit de praktijk en succesverhalen van de mensen die het hebben toegepast. Deze verhalen zijn inspirerend en laten zien dat verandering in je leven mogelijk is.

Nieuwsgierig geworden of de 5 secondenregel van Mel Robbins iets voor jou kan betekenen? Lees het boek.
Bestellen kan via Managementboek.nl.


Laat een bericht achter

1 gedachte over “In 5 seconden je leven écht veranderen”

Plaats een reactie

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Deze inhoud is beschermd